+48 81 443 73 72

Narutowicza 30

+48 81 443 73 72

Narutowicza 30

+48 518 311 530

C.H. E. Leclerc Zana

+48 518 311 530

Leclerc Zana

PIELĘGNACJA BUTÓW ZE SKÓRY LICOWEJ

Buty ze skóry licowej mają tą zaletę, że długo mogą wyglądać ładnie, wystarczy regularnie odżywiać skórę dobrymi kremami czy tłuszczami. My polecamy tłuszcze do butów zimowych i jesiennych. Najlepsze tłuszcze to te, które bazują na naturalnych składnikach. Dobrze wchłaniają się w skórę, nadając jej elastyczności i miękkości. Stosująć tłuszcz do obuwia zabezpieczamy  buty przed solą, która wżera się w buty w sezonie zimowym robiąc brzydkie białe zacieki. Buty w sezonie wiosennym wystarczy odżywiać lekkimi kremami w kolorze naszego obuwia.

Polecamy konserwację obuwia zimowego przynajmniej 2 razy w sezonie. Konserwację obuwia można zrobić samodzielnie wg podanej niżej instrukcji lub w każdym z naszych zakładów. Konserwacja w zakładzie polega na wcieraniu tłuszczy i wosków na ciepło, szczotkami na maszynie. Dodatkowo zapewniamy efekt końcowy – nabłyszczanie.

 Poniżej krótka instrukcja konserwacji obuwia jesienno-zimowego domową metodą:

  1. Wyczyść swoje buty z błota i kurzy lekko wilgotną szmatką lub gąbką
  2. Na wysuszone buty nałóż niewielką ilość tłuszczu i rozprowadź go równomiernie
  3. Poczekaj 10-15 min aż skóra wchłonie tłuszcz. Można buty natłuścić dwukrotnie jeżeli skóra jest bardzo sucha.
  4. Jeżeli chcesz uzyskać efekt szybszego i głębszego wchłaniania tłuszczu w głąb skóry możesz lekko podgrzać skórę buta suszarką (uwaga! Przy tym zabiegu trzeba się liczyć, że buty w kolorach jasnych ściemnieją)
  5. Jeżeli skóra wypije tłuszcz wypoleruj buta miękką szmatka, następnie wyglancuj szczotką do polerki.
  6. Na koniec możesz dodatkowo spryskać buta impregnatem np. Nanoprotector

Masz zepsute obuwie, torbę lub potrzebujesz środków do konserwacji skór lub obuwia?

Przyjdź do jednego z naszych zakładów!

Poznaj naszą ofertę

Profesjonalne usługi tylko w szewcy.pl
Naprawa obuwia
Usługi kaletnicze
Artykuły obuwnicze
Dorabianie kluczy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *